| |
Çelebi
|
|
Yarbay
|
vstc
23 Eylül 2005
756
|
Uzmanlık Alanları: PHP
|
|
S.A.
http://www.berkantaydin.com.tr/
Çeşitli SEO araçlarını yazacağımız ve zamanla üyelik sistemi, çeşitli işlem ve onaylar gibi özellikler getireceğimiz, Wordpressin PR özelliğini kullanmayı planladığımız bir sistemdir.
(: Kısmet Bakalım...
[Nasıl oldu da oldu?]
Geçen hafta sonu (dün gece işte) Delipoyraz, alka ve ben oturuyoruz. Derken şöyle bir diyalog gelişti aramızda;
A: alka D: Delipoyraz Ç: Çelebi
A: Abi teknik bilgimiz var çok şükür de neyin peşindeyiz yahu? D: O ne demek yaf? A: Abi mesela sen SEOcusun değil mi? D: Evet? A: Bi siteyi araştırmak denetlemek için falan filan böyle elli tane site gezmen gerekmiyor mu? Yok backlink yok PR değeri yok alexası ? D: Gerekmiyor? Eklentileri filan var, siteleri filan var. Tek adresten yürütüyorsun işte... A: Nereden mesela? D: Zeytech vardı mesela ama kapandı o şimdilerde bi kaç site birden var. A: Heh! İşte elimiz armut mu topluyo? Bi zeytech de niye biz yazmıyoruz? D: Çelebiye sormak lazım. Ç: Oldu bilader hemen yıkın benim üstüme... D: Ne var olm, kodlican işin ne..? (gülüyor bu arada tabi) A: Hee! Abi gezersin di mi ortalıkta oyun yazıyorum oyun yazıyorum diye? Ç: Yahu işler var bir sürü, sınavlar filan da var nasıl yetişir yahu? A: Bak çocuk delirtme beni, yazacaksın diyorsak yazaksın. Ebesüçer(Ebesucher demek istiyor), duvvar gibi sitelere girmek istemiyorum hacı ben, bak bu adamın da ihtiyacı varmış hem? (Ne çocuğu nan diyesi geliyor insanın ama kardeşimizdir susuyoruz, zira çok sinirlidir kendileri) Ç: Yahu yapmasına yapalım da kim girer abi bizim siteye? D: Girecek adam buluruz, zaten sağlam bi sistem olsa herkes atlar. Merak etme sen... Ç: (alkaya dönerek)Bana neden böyle baktığını sorabilir miyim?... Neden bakıyorsun?.. Niye böyle bakıyon yaa? A: Yazıyor musun yazmıyor musun? Ç: Abi yazıyım da bir iki saatte çok iyi bir şey bekleme yani??? (R Joker Hakkını Kullanmak...) D: Olsun o da bi şey. A: Sen bi başla gerisi gelir zaten (sonunda gülümsedi, çok şükür) Ç: Ama abi domain yok? D: Kendininkini kullan? Ç: Tamam alka sert bakma, yapıyorum siteni tamam ( :D )
|