|
|
Quote: Orjinal mesajı yazan Siber_Spy 18 Ağustos 2010
Quote: Orjinal mesajı yazan whitewarriortr 17 Ağustos 2010 Yardım: 2 Ethernet Kartı ile İnternete Çıkış.? Konu ile ilgili araştırma yaptım, çözüm bulamadım.
Pc.de iki ethernet kartı bağlı, biri ağ kartı, diğeri de wireless usb adaptör.
Amacım: ağ kartı ile pc işyerindeki bir sunucuya bağlı olarak çalışıyor (etki alanı var), işyerinin interneti kullanmak istemiyorum, wireless usb adaptör takarak özel interneti kullanmak istiyorum. her iki kart takılı olacak, hem işyerinin ağından faydalanacam, hemde internet için wireless kullanacam.
Ağ Kartı olan : IP: 172.19.xxx.xxx Mask : 255.255.255.0 Ağ Geçidi : 172.19.xxx.xxx
Wireless Adaptör : IP: 192.168.xxx.xxx Mask : 255.255.255.0 Ağ Geçidi : 192.168.xxx.xxx
Yardımlarınızı bekliyorum..
Merhaba. Ağ kartı olan 172. ile başlayan ip bloğuna sahip ethernet kartının özeliklerinden default gateway kaldırırsanız domain üzerinden internete çıkamazsınız.Buda sizin istediğiniz zaten.
Wifi Adaptörüde kendinize göre ip adreslerini atarsanız (yukarıda yazdığınız gibi sanırım) internete çıkabilirsiniz. Yani ethernet kartlarından birini devre dışı bırakmanıza gerek yok.Kolay gelsin..
Siber_Spy Allah Razı Olsun Senden, Bende herdefasında gateway adres tanımlaması yapıyorum. hiç aklıma gelmedi. Teşekkür ederim.
|
|
|