| |
kitsoo
|
|
YüzBaşı
|
istanbul
25 Mart 2009
208
|
|
Quote: Orjinal mesajı yazan FOXHACKER 12 Nisan 2010 Şimdi öğrendim. İlk neti aldığımda net yoktu. Bir yakınım ttnet ile görüşmüştü ona hattınız kaldırmıyor diyip 1 mibt indirmişler. Şimdi ben tekrar arayıp 8 çıkartıp eğer hat kaldırmassa 1 mbit değilde 2 mbite sabitletsem mümkünmü. Bir de hattımın ne kadar hızı desteklediğini kendim nasıl öğrenebilirim.
Az önce bende bir şok yaşadım. screen almak için modem arayüzüne girdiğimde 2 mbit’lik hattımın 1 mbit’e çekildiğini gördüm. Aradığımda türkiye genelinde problem olduğunu, ondan kaynaklı bir problem olabileceğinden v.s.. bahsettiler :) Yaptıkları saçmalığa da bir kılıf uydurabiliyorlar. Bunu başarmak her şirketin yapabileceği bir hüner değil. ttnet devleti arkasına almış istediği gibi at koşturuyor :) Neyse yarın çözeriz bunu.
Gelelim asıl konuya; Size tavsiyem 1 ya da 2 mbit ile yetinmeyin. İlk olarak santralinizin kaç mbit’e kadar destek verdiğini öğrenin. Ardından ttneti arayın arıza kaydı açtırın.Hattın bakımı yapıldıktan sonra teyit için geri dönüş yapacaklardır,Aradıklarında pc başındaysanız test edin yine memnun kalmazsanız arıza kaydını kapattırmayın. Pc başında değilseniz daha sonra aramalarını söyleyin. (Sonuç alana kadar devam edin) Hattınızın desteklediği en yüksek hızı almak için ne gerekiyorsa yapın, gerekirse sesinizi yükseltin, ısrar edin.
Net hızınızı öğrenmek için hız testi yapın. Hattınızın kaç mbit’e kadar destek verdiğini modem arayüzünden görebilirsiniz. Eğer ki 8 mbit bağlantı kullanıyorsanız modem arayüzünde hattınızın desteklediği kadarını görebilirsiniz.
Örneğin 8 mbit bağlantıda hattınız 4mbit’e kadar destek verebiliyorsa değerleri 1024 / 4096 olarak görürsünüz.
Hangi modemi kullanıyorsunuz bilmiyorum. Airties ile bu işlemleri yapabilmek için extra bilginizin olmasına gerek yoktur.
|
|
|